DNA Test GENOSOPHY

Ζήσε και θρέψε το σώμα σου με βάση το DNA σου!

Με το τεστ GENOSOPHY® discover yourself από την Εμβιοδιαγνωστική θα αποκαλύψετε τις ιδιαιτερότητες του οργανισμού σας για να διαμορφώσουμε μαζί ένα απόλυτα εξατομικευμένο διαιτολόγιο!

Η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή είναι ευεργετική για όλους μας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αποκρινόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο, ή ότι έχουμε τις ίδιες διατροφικές ανάγκες. Ο καθένας από εμάς έχει το δικό του μοναδικό γενετικό υλικό (DNA) και το δικό του μοναδικό τρόπο ζωής. Έτσι, οι καθημερινές μας συνήθειες, συνειδητές ή μη (διατροφή, κάπνισμα, άσκηση, άγχος, περιβάλλον, κλπ) δεν είναι στον ίδιο βαθμό ευεργετικές ή επιβαρυντικές για τον καθένα από εμάς.

Οι σύγχρονες υπηρεσίες Προδιαθεσικής Γονιδιωματικής GENOSOPHY® αποτελούν τελευταίας τεχνολογίας γενετικά τεστ στην Ελλάδα, αλλά και Διεθνώς, και στοχεύουν σε διορθωτικές παρεμβάσεις εξατομικευμένης διατροφής και τρόπου ζωής, για την απώλεια βάρους, αλλά και τη μείωση του κινδύνου διαβήτη, καρδιαγγειακών και άλλων νοσημάτων.

Με τις υπηρεσίες “GENOSOPHY® Discover Yourself” θα αποκωδικοποιήσουμε μαζί τις μοναδικές σε εσάς γενετικές ιδιαιτερότητες, δίνοντας τη δυνατότητα στους επιστήμονες υγείας, διατροφολόγους και προπονητές σας να δημιουργήσουν ένα πραγματικά εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής και τρόπου ζωής, που θα ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες σας.

Συχνές Ερωτήσεις για το DNA Test Genosophy

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ GENOSOPHY

Advance I-II-III : Μεταβολικά Νοσήματα

Οι υπηρεσίες Advance δίνουν εξειδικευμένες πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένες μεταβολικές διαταραχές όπως η Παχυσαρκία, ο Διαβήτης Τύπου ΙΙ και οι Δυσλιπιδαιμίες μέσω του υπολογισμού προδιαθεσικών δεικτών κινδύνου (risk scores), και την χρήση 140 διαφορετικών γενετικών θέσεων. Παράλληλα, παρέχουν και γενικές πληροφορίες για τις ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, αλλά και για την απόκριση του σε συμπληρώματα διατροφής, στον καφέ και το αλκοόλ. Συμπληρωματικά, παρέχονται και πληροφορίες για τη γενετική προδιάθεση εμφάνισης δυσανεξίας στη γλουτένη ή στη λακτόζη.

Advance I – Παχυσαρκία

Παρέχει το σκορ γενετικού κινδύνου για την Παχυσαρκία και τη συναισθηματική πρόσληψη τροφής, όπως αυτός εκτιμάται από τον συνδυασμό 45 γενετικών θέσεων. Η υπηρεσία παρέχει και προτάσεις καλύτερης διαχείρισης γενετικών κινδύνων, εκτίμηση πιθανότητας επαναπρόσληψης βάρους μετά από δίαιτα απώλειας βάρους και πρόταση βέλτιστης κατανομής μακροθρεπτικών, δηλαδή τι ποσοστό υδατάνθρακα, πρωτεΐνης και λίπους μπορείτε να καταναλώνετε για την ταχύτερη απώλεια βάρους.

Advance II – Διαβήτης τύπου II

Συμπεριλαμβάνει τις υπηρεσίες Advance I – Παχυσαρκία και ταυτόχρονα παρέχει το σκορ γενετικού κινδύνου για την εμφάνιση Διαβήτη τύπου ΙΙ, όπως αυτός εκτιμάται από τον συνδυασμό 80 γενετικών θέσεων. Η υπηρεσία παρέχει και προτάσεις καλύτερης διαχείρισης των εξεταζόμενων γενετικών κινδύνων.

Advance III – Δυσλιπιδαιμίες

Συμπεριλαμβάνει τις υπηρεσίες Advance I – Παχυσαρκία, Advance II – Διαβήτης τύπου II και ταυτόχρονα παρέχει το σκορ γενετικού κινδύνου για την εμφάνιση Δυσλιπιδαιμιών, ενώ διερευνά και γενετικές ιδιαιτερότητες που έχουν συσχετιστεί με θρομβώσεις και υπέρταση. Η υπηρεσία παρέχει και προτάσεις καλύτερης διαχείρισης των εξεταζόμενων γενετικών κινδύνων.

Οι Advance υπηρεσίες – προδιάθεσης μεταβολικών νόσων διευκολύνουν τον επιστήμονα υγείας και διαιτολόγο που σας παρακολουθεί, να σας παρέχει πραγματικά εξατομικευμένες διατροφολογικές υπηρεσίες. Οι υπηρεσίες μας μπορούν να συνδυαστούν με τις υπηρεσίες Advance IV – Άθληση & ευ ζην, ή Advance V – Υγιής Γήρανση (Healthy Aging) παρέχοντας μία πληρέστερη εικόνα του γενετικού υπόβαθρου σας ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Υπηρεσία Advance IV- Άθληση & Ευ Ζην

Η υπηρεσία Advance IV – Άθληση & ευ ζην απευθύνεται εξειδικευμένα στις ανάγκες αθλητών στοχεύοντας στην ενίσχυση των επιδόσεών τους με την παράλληλη προστασία της υγείας τους και την πρόληψη αθλητικών τραυματισμών. Η υπηρεσία παρέχει πληροφορίες για τον σχεδιασμό εξατομικευμένου προγράμματος άσκησης αξιοποιώντας γενετικά σκορ και όχι μεμονωμένους πολυμορφισμούς, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με άλλες υπηρεσίες στοχεύοντας στη βελτίωση της υγείας κάθε γενετικού προφίλ μέσω της άθλησης.

Η υπηρεσία μπορεί να συνδυαστεί με τις Υπηρεσίες Advance – Προδιάθεσης μεταβολικών νόσων και την Υπηρεσία Advance V – Υγιής Γήρανση (Healthy Aging) παρέχοντας μία πληρέστερη εικόνα του γενετικού υπόβαθρου σας ανάλογα με τις ανάγκες σας και επιτρέποντας στον διαιτολόγο σας να παρέχει πραγματικά εξατομικευμένες διατροφολογικές υπηρεσίες.

Υπηρεσία Advance V – Υγιής Γήρανση (Healthy Aging)

Η υπηρεσία Advance V – Υγιής Γήρανση (Healthy Aging) δίνει μοναδικές εξατομικευμένες πληροφορίες για την ποιότητα της υγείας και της νεανικής εμφάνισης κατά τη διάρκεια της τρίτης ηλικίας. Παράλληλα, εξετάζονται σκορ γενετικού κινδύνου για απώλεια οστικής μάζας μετά από δίαιτα απώλειας βάρους και πολυμορφισμοί που έχουν συσχετιστεί ισχυρά με αυξημένο κίνδυνο για φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου και σχηματισμό λιπώδους ήπατος. Στην ανάλυση μελετώνται και γενετικές ιδιαιτερότητες που έχουν συσχετιστεί με τη μακροζωία και δίνονται προτάσεις καλύτερης διαχείρισης των σχετικών γενετικών κινδύνων.

Η υπηρεσία μας μπορεί να συνδυαστεί με τις Υπηρεσίες Advance – Προδιάθεσης μεταβολικών νόσων και την Υπηρεσία Advance IV – Άθληση & ευ ζην παρέχοντας μία πληρέστερη εικόνα του γενετικού υπόβαθρου σας ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Υπηρεσία Advance VI – Παιδικό Πακέτο (ηλικίες μέχρι 18 ετών)

Η υπηρεσία Advance VI – Παιδικό Πακέτο περιέχει συνδυαστικές υπηρεσίες γενετικού ελέγχου σχετικά με τη διατροφή και την άθληση, βοηθώντας τους γονείς στη λήψη αποφάσεων για την καλύτερη ανάπτυξη των παιδιών ακόμη και από τη βρεφική ηλικία. Η υπηρεσία παρέχει πληροφορίες για τον σχεδιασμό εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής και άσκησης αξιοποιώντας γενετικά σκορ και όχι μεμονωμένους πολυμορφισμούς.

Με τη βοήθεια του επιστήμονα υγείας υπάρχει η δυνατότητα να διαμορφωθεί το κατάλληλο διατροφικό πλαίσιο με βάση το γενετικό υπόβαθρο κάθε παιδιού, ενώ παράλληλα προλαμβάνεται η εμφάνιση της παχυσαρκίας και άλλων νοσημάτων που σχετίζονται με τη διατροφή.

Η εισαγωγή της άθλησης στην καθημερινότητα ενός παιδιού μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υγεία και την ποιότητα ζωής του σε βάθος χρόνου. Η υπηρεσία Advance VI – Παιδικό Πακέτο προσφέρει τη δυνατότητα στους γονείς να κατευθύνουν  τα παιδιά τους, με τη βοήθεια του προπονητή, στην επιλογή του κατάλληλου αθλήματος βάση του γενετικού τους προφίλ, στοχεύοντας στην ενίσχυση των αθλητικών επιδόσεών τους με την παράλληλη προστασία της υγείας τους, την πρόληψη αθλητικών τραυματισμών και την επίτευξη της καλύτερης δυνατής φυσικής κατάστασης.